torek, 28. oktober 2008

V pricakovanju Laosa

Mesto Chiang Mai sva pustila za seboj, na hitro sva si ogledala se mestece Chiang Rai, ki je ze kar blizu meje z Laosom. Pravzaprav je tukaj zelo blizu tromeja, t.i. Golden Triangle, meja med Tajsko, Laosom in Mjanmarom (Burmo). Za izlet do te tocke se nisva odlocila, ker morava kar malo sparati z dnevi, ce zeliva na koncu imeti se en teden casa v Bangkoku za razna nakupovanja in podobno. Drugi razlog je pa ta, da sva izgubila dva dni, ker sem se zadnjic na skuterju prehladil in sem bil malo bolan (smrkav in malo vrocine). Pomagal mi je ingverjev caj z lokalne trznice, tako da sem sedaj ze cisto v redu.

Predvidoma danes ali jutri naj bi prispela v Laos. V drzavo bova vstopila na severu, nato pa se bova pocasi spuscala proti glavnemu mestu in jugu. V najini knjigi pise, da naj bi bil Laos precej nerazvita drzava, tako da se ne veva tocno, kaj naj pricakujeva. Mene je kar malo strah :) Pise, da nimajo bankomatov!! Zato greva zdajle se zadnjic dvignit denar in napolnit baterije za fotoaparat. Mozno je tudi, da je v dolocenih delih drzave internet tezko dostopen, zato se ne ustrasit, ce se malo dalj casa ne bova javila.

Matevz

PS: Ana hoce v Burmo :)
PPS: Ampak ne bo mogla iti, hahaha!


2 komentarji:

Anonimni pravi ...

zdravo!
Ne delajta panike glede Laosa, midva sva se v 15 dneh potikala po celem S. delu. In nama je bil veliko boljsi, lepsi, prijaznejsi, pristnejsi od Tajske. Bank in bankomatov je dovolj, pa tudi elektriko imajo.. hehe

se naju se spomnita? Rok in Tanja
LP iz Vietnama

Matevž in Ana pravi ...

No, zdej sva en teden ze v laosu in sva ugotovila, da ni tako hudo kot pise v Lonely-ju pred tremi leti (predzadnja izdaja). Tako da imajo tudi ze manjsa mesta bankomat in tudi internet npr. Vsec nama je=)
Upam, da se mata vidva tut fajn ... v vietnam pa se prideva, lahko pa povesta kako vama je vsec v primerjavi z laosom=)

lepo se imejta!