ponedeljek, 13. oktober 2008

Koh Samui

Lep pozdrav iz juga Tajske!

Iz smrdecega Bangkoka sva z Air Asia letela na jug v mesto Surat Thani. Od tam sva s trajektom prisla na otok Koh Samui. Zal so bila pricakovanja ocitno prevelika, ker sva bila kar malo razocarana. Mini tovornjacek naju je odpeljal na Lamui - to naj bi bila ena od dveh najbolj priljubljenih destinacij na otoku. Sicer sva res prisla na dolgo pesceno plazo, vendar vse skupaj ni bilo cisto po najinem okusu. Otok je ze prevec skomercializiran in civiliziran. Bungalov je bil sicer simpaticen (Ana je bila navdusena, ker sva imela viseco mrezo, hehe), ampak okolica je bila videti kot gradbisce - torej ne najbolj simpaticna.
Nato sva se premaknila na sever otoka, ki naj ne bi bil se toliko razvit. A glej ga zlomka, tam je se vecje gradbisce, ker gradijo nove hotele in hiske. Nasla sva sicer lep koticek - zelo lepa hiska s TVjem in bazenom za 7,5 EUR (350 tajskih bahtov) na noc, ampak je bila pa plaza precej bedna in prakticno neuporabna. Zraven hiske sva imela tudi pravo Tajsko restavracijo. Narocil sem curry in rekel, da naj ne bo spicy, ampak sem dobil REEEES pekoce kosilo. Kuhar se je seveda na ves glas smejal in govoril: "If you don't like spicy food, then you don't eat curry in Thailand." Zato sva mu sla zvecer, ko je bila ze tema, krast banane na njegov vrt! (Naslednji dan se je itak izkazalo, da jih lahko zastonj vzameva).

Danes sva ze spokala z otoka in se odlocila, da bova sreco poskusila se na otoku Phi Phi. Tja bova sla tudi z manjsimi pricakovanji. Mogoce samo nisva dovolj pozorno pogledala in se vzivela v lepote okoli naju? Kakorkoli ze, trenutno bova 2 do 3 dni v mestu Krabi, ki je na prvi pogled simpaticno in poceni (ravnokar sva se oba skupaj najedla za 2 EUR) in v njegovi okolici se da marsikaj poceti.

Matevz



3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Pozdrav s Štihove bulice. Ej, kok je pa rent-a-car tm gor? Al pa kok stanejo avti? Pa kok stane bencin pa ker bencin majo?
Lep pozdrav še enkrat!

jakob pravi ...

o dobro jutro še od tete Mateje, ki sem vsem v službi na glas prebrala vajine dogodivščine s curryjem hi,hi, hi:))

Fotke so vedno boj zanimive in vedno lepše, ampak najlepše vaju sigurno še čakajo.

Uživajta še za nas,

lp od nas treh

Matevž in Ana pravi ...

Gregor, avtomobili so v glavnem azijski - velika vecina jih ima Isuzu, pol so pa se Toyote, pa ksna Hondica in podobno. Kok stanejo ubistvu nimam pojma, glede bencina ti zdajle tud nimam kej povedat (se bom probal spomnit, ko bova spet v kaksnem bolj prometnem delu, da pogledam).
Rent-a-car sicer obstaja, ampak tuki se vecina folka fura z motorcki oziroma mopedi. Za to varianto se tud odloc velik turistov. Midva se zaenkrat se nisva, bom napisal, ce se bova. Cene ti pa tud naslednjic sporocim :)