četrtek, 9. oktober 2008

Spanje in fotoaparat

Spet sva na internetu. Tukaj je nek shop, kjer imajo precej moderne in opremljene racunalnike - nalozeno imajo Windows Visto, uporabis lahko prilozene slusalke in kamero (npr. za Skype) ter citalnike za skoraj vse vrste pomnilniskih kartic. Cena je 1 cent na minuto.

Danes sva doooooolgo spala. Prvic sva se zbudila okoli 10 dopoldne, nato spet ob 12.30. Umila sva si ze zobe in sla na stranisce, potem pa naju je spet nenacrtovano zmanjkalo. K sebi sva prisla sele okrog 14h! Najbrz bo za to kriva pot in casovna razlika. Pri nas je zdaj ze vecer (ura je 22.30) in sva ratala cisto budna hehe :) Za informacijo - sva 5 ur pred vami, ko premaknete uro, bova pa 6 ur.

Popoldne sva sla po tehnicnih trgovinah poizvedovat za fotoaparati in objektivi. Z "river express boat" colnom sva se po kanalu odpeljala v center Bangkoka. Coln je poceni in izogne se gneci na cestah, ki je cez dan kar velika. Peljes se sicer po svinjsko umazani vodi in na nekaterih postajah moras res hitro izstopiti, ce noces pasti v vodo, ker se ustavi samo za par sekund.

V mestu sva nasla ogromen shopping center, v katerem so samo trgovine z racunalnisko, foto in ostalo tehnolosko opremo. Obiskala sva vec trgovin in sprasevala za cene. Ponavadi cene namrec nimajo napisane zraven. Ogledan imava fotoaparat Canon EOS 40D. Pri nas stane 850 EUR, tukaj ga dobiva za 530 EUR. Poleg bova kupila se en objektiv. Odlocila sva se za Canon EF-S 18-200mm 3.5-5.6 IS (cena je 450 EUR, pri nas se ga se ne da dobiti). Jutri opraviva nakup.

Potem sva se vrnila v Khao San in si privoscila Phad Thai with chicken (nudli, malo zelenjave, piscanc), fruit juice, falafel, ice tea shake (v katerem so bile neke ogabne sladke sluzaste kroglice), palacinke z banano in ananasom (danasnja doza ananasa za Ano), ...

Lahko noc!
Matevz


Najina ulica (na njej imava guest house). Je zelo zivahna in glasna.

Express coln in umazana reka.


Promet v centru mesta.


1 komentarji:

Unknown pravi ...

Kljub temu, da sta dosti spala, tvoj zapis ne daje vtisa, da drugače kaj dosti izgubljata čas... Ker sem ravno prišel do nekaj fičnikov, tudi jaz sanjam o nakupu aparata, pa se tisti del zapisa o cenah in modelih preskočil, da me ne raznese od foušije... ;o)
Aha: na MIC je ravno prišla Jana, ki je takoj opazila, da je Ana (najverjetneje) jedla palačinke, medtem ko sem se jaz že spraševal, če je slučajno nehala biti vegetarijanka... ;o)
Jana "maha", jaz pa želim predvsem zdravja!