sreda, 15. oktober 2008

Kaj dogaja

Ugotovila sva, da sva se kaksno leto ali 2 prepozno odpravila na Tajsko. Cene so sle namrec v zadnjih par letih STRMO navzgor - tudi za vec kot 100%. Stiri leta nazaj je bil prevoz iz Krabija do otoka Phi Phi 150/200 bahtov, se lansko leto je bil baje 250 (sva vprasala lastnika najinega hostla), letos je ze 450 bahtov (10 EUR). Veliko cen sledi temu modelu - predvsem prevozi in turisticna obmocja. Za prostovoljne donacije lahko kontaktirate najine starse - oni bodo z veseljem sprejeli denar in ga nakazali na najin racun :)

Vceraj sva sla na "real thai massage". Dobila sva priporocilo, kam naj greva, da dobiva pravo masazo. Vecina masaz v mestu naj bi bila namrec bolj za lase privlecena in bolj namenjena pridobivanju denarja iz turistov. Najina je bila locirana na robu mesta in verjamem, da je bila prava. Moram priznati, da ni bila kaj prevec nezna, ceprav me naslednji dan zacuda ni nic bolelo. Ana je sicer rekla, da njena maserka ni bila toliko groba. Ocitno si fante bolj privoscijo, oziroma si punc ne upajo tako mocno prijeti. (Ana: matevz vedno nabase na bolj izkuseno maserko, js pa vedno na vajenko=)).

Ceprav Ana nima toliksnega odpora do pekoce hrane kot jaz, je bila danes vseeno presenecena. Pravi, da ji je jezik cisto scvrlo. Se dobro, da si je zraven privoscila ledeno cokolado, ker sladko baje pomirja spicy food.

Ana si je zadnja 2 ali 3 dni podirala kitke. Zdaj je ze brez in ima spet svoje normalne kodrcke (sama sicer pravi, da se niso tolk lepi kot prej, ampak pomoje bodo prej ali slej).

Anin ruzak bo kmalu cisto prazen. Ocitno je prevec resno vzela, ko sem rekel, da imava s seboj prevec stvari in pretezke ruzake. Povprecno namrec na vsaka 2 dni nekje pozabi kaksno vrecko s cunjami in ostane brez nje. Na tihem jo sumim, da to dela nalasc, da bo vec prostora za nakupovanje novih cunj ;)

Danes sva si privoscila poldnevni izlet na 5 otokov. Peljali smo se z long-tail colnom. Otocki so nama bili vsec. Ce ne bi bili toliko obiskani, bi bili prav idilicni. Ce si vklopil malo domisljije in si predstavljal, kako bi si tam postavil hisko, je bilo res prav prijetno. Ana sicer pravi, da so Pakleni otoki vsaj toliko lepi, ampak jaz nisem preprican, ce se cisto strinjam (vsaj plaze so bolj idilicne in podvodni svet tudi). Ker se pocasi izteka najina ura interneta, bom raje prilepil se nekaj slik. Jutri zjutaj odhajava na otok Phi Phi, kjer so med drugim snemali film The Beach (Leonardo DiCaprio igra notri, ce se kdo ne spomne). Oglasiva se spet v roku nekaj dni. Lepo se imejte!
Matevz
















2 komentarji:

Unknown pravi ...

Z Rokecom sma danes malo pregledovala vajine fotke, sploh tote tazadne, pa mama eno idejo. Bi lahko vidva, ko sta glih na tereni, preverla, kolko bi blo možnosti za kako skupinsko prostovolno delo ftotih koncih?
Do novega leta namreč znotraj projekta POTA fprašanje novih destinacij ostaja čisto otprto. Ot dela pride fpoštev karkoli: pobiranje smeti po plaži, urejanje potk, konec koncof tut duhovna oskrba al pa animacija turistof... ;o)
Uživlita tut za fse, ki švicamo samo fpisarni!

Anonimni pravi ...

Heeeeeej!!!!

Jaz vama pa samo posiljam ene lepe pozdravcke iz Hong Konga!!! A sta mahala gor, ko smo sli cez??? :p Hehehe, no, midva uzivava, sam prehitr bo konc :(

Vidva dejta pa tud. Sam tko, Tajska je itak skomercializirana, 10 mio turistov letno pac....ampak ne bit razocarana, Laos bo potem full bolj tisto, kar pricakujeta, po mojem (ce sm prav ocenla vajina pricakovanja, heheh). Phi Phi je sicer lep kot otocek, ampak men je bil najbolj skomercializiran place spoh (sami svedi, sej bosta vidla).

Ana, nehi bluzit in primerjat tajskih otockov s Hrvaskimi, noooo! Vseen, ni glih tko al si zmesana al kaj??? :) :) :p

Lepo se mejta....

Papa