ponedeljek, 29. december 2008

Koh Chang - pred novim letom

Sem mislila, da samo jaz opazujem druge, morda vcasih res malo prevec. Ampak odkar igrava igrice (v restavracijah, na plazi ...), sva ocitno tut midva na udaru. Do zdaj sta ze dva prisla vprasat, kaj to igrava, ce jih lahko nauciva, ker imajo oni tut zelo radi igrice. Tako da sva se ze kar nasmejala, ker vsak dan kdo pride mal pogledat in si rekla, da bova navodila kar sabo zacela nositi. Drugace sva pa res fajn igrice izbrala; slika ene je ze gor, drugo pa danes lahko vidite - imanuje se Barricade in je ze v dvoje kar dolga in zabavna, v stiri se pa ze cist skregas pomojm=)

Spet sva nasla Nutelo!!! Ker sva ugotovila, da imava pekarno kar blizu (torej lahko kupiva normalen kruh in ne le teh bednih angleskih toast kruhov!!!), sva se odlocila, da si spet privosciva Nutelo. Kljub temu da je doma ne jeva pogosto (ber: skoraj nikoli), je tuki okolje cist drugacno in nama res pase. Ampak nisva edina, ki to pocneva. Dva Slovenca, ki sva jih srecala dva dni nazaj, sta tut ze ene dve pojedla na trimesecnem potovanju. Jah, brez nase hrane (pa naj bo to fast food al pa spageti al pa Nutela), ocitno res ne gre. Sej je azijska dobra, ampak vmes neki manjka=)

Pa sva prisla do novih knjig. V tem casu je Matevz prebral se dve, jaz pa eno in morm rect, da mi je bla vsebina vsec. Novinarji po Ruandi in drugih nevarnih obmocjih, z genocidom vmes, pa ugrabitvijo ... zivljenje in zgodbe treh novinarjev. Ne cist klasicen roman.
Ocitno ze malo pogresam faks, saj sem si vceraj vzela novo knjigo ... z naslovom Philosophy of Religion=) Jah, tko to je=) Zelim, da mi da knjiga kej mislt, ceprov pase tut kaksna best-seller, kjer samo strani obracas.

Ko sva sla dons iz plaze proti bungalovu, Matevz opazi, da se po elektricnih kablih sprehajajo opice. Nabralo se nas je kar veliko in jih opazovali, slikali in zaustavljali promet. Prvic sva vidla kaksne "divje" zivali na prostem in ne v zivalskem vrtu ipd. Res so ble fletne! In ena je imela cist majhnega mladicka - ga je tko cuvala, da se ga je komi vidlo. Ne vem, ce ga je vecina sploh opazila. Pa bil je cist crn s takimi majhnimi nozicami okoli mamice=)

Bila sva na elephant trekingu - recmo temu sprehod na slonu=) Je blo fajn videt slona od blizu, se z njim kopat v nekem tolmuncku. Lepa pokrajina. Sli naj bi v junglo, ampak tu sva bila malo razocarana, ker imajo vse poti ze prevec uhojene - lahko bi sli malo v hrib in tko=) Ker sva veliko jungle ze vidla, se posebej v Laosu, je bila ta bolj kot en nas gozd. Aja, pa sloni imajo lase!!! (beri: nekaj trdih dlak na glavi, ki kar malo bodejo). Pa tudi drugace ima trdo kozo. Blizu ponujajo tudi plavanje z delfini, in to se res zelim, ampak je trenutno za cel teden rezervirano. Tako da bova se mal raziskala in upam, da res prideva do njih=)

Koncno sva spet srecala Slovence! Par, malo starejsi od naju, njuna pot casovno priblizno isto zastavljena, in sta tako kot midva prisla mal na relax za na konec. Sedela sva v restavraciji in jedla kosilo, Matevz je ravno komentiral eno zenskico za sosednjo mizo, ko se zaslisi glas: "Kako sta se pa vidva znasla na Tajskem?". Kok je svet majhen=) Smo se celo popoldne zaklepetal in ugotovili smo, da sta na poti (v Kambodzi) srecala tudi Roka in Tanjo, ki sva jih midva srecala na zacetku potovanja. Pa je svet res majhen=)

Nasla sva fajn bungalovcek (in sva skoraj soseda s Slovencema) - ravno prav umaknjen, da si lahko najdes mir, lepa in urejena okolica, pa ne tako dalec od plaze, trgovine in drugih zadev. Skoraj kjerkoli drugje bi bila, bi ponoci malo manj spala, ker se bliza novo leto (predvsem pa ker je veliko turistov) in je kar nekaj zurov po restavracijah in barih.

Ce koga zanima kaksna je kaj klima ... toplo, vroce, sonce przi, voda je topla, odvisno od dneva je lahko cist turkizna in bistra, danes je bila kar zelo motna. Veter piha, komarji se zvecer prebudijo, tako da brez mreze za komarje ne gre. Tus je mrzel, ampak tut to gre. Vecer se naredi ob sesti uri popoldne - malo kasnej kot pri vas, ampak se vidi, da je tukaj tudi "zima". Je kar cudno biti na morju in je tema ze tok hmal namesto ob devetih, desetih.

Noro al pa mirno novo leto - kar ti pac pase!!!

Papa, Ana


Raziskovanje otoka z motorjem.


S slonom na pot.


Monkey, monkey, ...!


Viseca mreza je pa se vedno zakon ... tko sprosti te=) ("pa Coca Cola tud" - Matevzev komentar)


Lonely Beach


Barricade - spet preprosta, ampak zabavna igra.


Najin simpaticen bungalov.


7 komentarji:

Anonimni pravi ...

Oooooo, midva bi sla tud z motorckom po otoku. Res lepo. Ful hude slike delata. Feliz Navidad y prospero ano nuevo!!

Anonimni pravi ...

Ufff, vidva bosta ze ene 6 urc prej skocila tja...

Ja, srecnga pa zdravga!!! Se naprej uzivajta svoje sanje ...

Kiss, kiss, kiss,

Jazz :)

Anonimni pravi ...

Hudo, kr slon. Pa ko tole zeleno travico in rožice gledam, potem pa malo skozi okno... hh...

Anonimni pravi ...

Hej!

V novem letu vama želim, da v sebi in v drugih najdeta ogromno dobrih in lepih stvari! Pa veliko smeha (kot mi Anči večkrat reče)! :)

Srečno!
TeaH

P.S.: Res objavljata noro dobre fotografije, saj mi ob vsakokratnem ogledovanju teh na plano privre slovenska zavist. Predvsem sem vama "fouš" sončnih žarkov, ki jih v Ljubljanski kotlini kronično primanjkuje. ;)

Matevž in Ana pravi ...

Jeje=) pa je spet konec enga leta=)

No, midva mava v najinem bungalovi druzbico, hehe!!! Dinota, al pa geckota ... naju cuva in je vesce, hehe=) upam, da tut cim vec komarjev! No, in to je en tak velik kuscar, k je vrjetn sicer zelo velik in zrejen martincek, ampak loh bi biu tut sam iz njihove vrste, pac razlicica. Tko k velke al pa mejhne banane=) V glavnem bova dala slikco, sam drugic=)

Hvala za zelje=) Je fajn prebrat kaksen komentar, se malo stozi po ljubi (mrzli=)) ljubljani=) pa tko to je=) Midva ze skor odstevava dni, ko bova sla domov, kljub temu da je tuki fajn in toplo in ... ampak midva bi jedla koruzen kruh s kislo smetano! K ga tuki pac ne morva dobit=)

Vceri sva sla mal na plazo pogledat, kako to tajci pripravijo kao party. Muzika je bila kar fletna (pac popularna dance/house glasba), pa DJ se je kr vidno uzivel - skor k en fejk crnc s policajskimi soncnimi spegli=) Pa spet so vrteli ognje, in je res smrdel po unmu petroleju!! Moj nos!!!

No, to bi bil lahko ze nov prispevek, pa vseeno=) Naj poveva, da ognjemet vseeno ni bil tako spektakularen, sploh ker so kr neki casovno zmutili ... cel vecer so neki spuscal rakete, tko da za novo leto niti ni bilo tok fore. Ampak ja=) pokal pa je=) pa na plazi sva tut bla=)

kiss kiss back=) pa pozdravi alenko, k se nic ne javi=)

Pa veliko smeha teji in domacim nazaj!!=)

Pa Stamcar, ce bos imel sreco dobis eno rozico=)

Veselo novo leto vsem!!!

papa=)

Anonimni pravi ...

Vesele praznike in PRIDITA ŽE ENKRAT DOMOV, ker se nam bo vsem zmešalo od skrbi!

Zdaj že mi odštevamo dneve....

Pozdravček iz Peričewe

Anonimni pravi ...

Koh Chang - po novem letu??? BKK ze mogoce? :P

Uzivajta...