četrtek, 25. december 2008

December ... kaj je pa tebi prinesel bozicek?

Kje sva? Na Koh Changu (kot sva ze napisala v komentarju ... sva tuki in se nekaj casa bova ostala - do konca leta in kaksen dan). Kaj pocneva? Vsega po malem, predvsem pa sva tokrat malo bolj podobna tipicnemu turistu - branje, plaza, kopanje, slikanje, vodni tenis, kalaha ...

Matevz je imel rojstni dan ... na morju=) Water ball loparji so njegovo darilo (glej slikco). Pa nasla sva celo tortice in se malo posladkala na najinem balkoncku. No, dost cukra in pomanjsevalnic!=)

Bozic ... ja, res si je bilo tezko pricarati vzdusje, ampak jaz sem ga nekaj ujela. Na sprehodu po plazi sva slisala kaksno bozicno pesem, videla tudi kar nekaj ognjemetov in veliko utripajocih luck. No, pa vencek je bil tudi simpaticen=) In kaj nama je prinesel bozicek? Eno lusno igrico - kalaha (mankala) - morda se zanjo najde se kaksno drugo ime; naucila sva se jo pa v Brnu (hvala Ana P.) in sva si jo zazelela za bozicka, ker je fletna. Odigrala sva ze kar nekaj iger in za spremembo jaz zmagujem=) (to ni pogosto!!!), tako da se SE ne jezim=) Morda pa jutri prinese bozicek se kaksno igrico (z zamudo)? Kaj pa je tebi prinesel bozicek???

V eni trgovini sva med rabljenimi knjigami nasla tudi Slovensko angleski moderni slovar (taksnega imam tudi sama s seboj). Uporabna zadeva, kdo rabi? Stane 70 Baht-ov (1,5 eur), plus ddv plus stroski dostave=)

Lepo se imejte te dni! Naj vas ne zebe prevec, oblecite kaksen topel sal ...=)

Topel objem=)
Ana

Zadovoljen s svojim darilom.

Slastni tortici.

"VSE NAJBOLJSE"

Bozicno darilo. Dobro za razgibat mozgane.

Kadar opaziva kaj slovenskega, nama postane kar toplo pri srcu.


Natakarca ... ki je v resnici natakar. Kar veliko sva jih srecala.


Miza.


Pogled iz najinega balkona.




"Sonce v oceh mi sije ..."


4 komentarji:

Anonimni pravi ...

jaaa, koh chang!! jst bi tut:)
kako pa to da sta podaljšala, imata kakšne nove plane? lepo se mejta, pa pozdravta zaposlene v Nang nual resortu, če sta kje blizu:)
lp urša

Matevž in Ana pravi ...

Ubistvu naju v tist del otoka se ni zaneslo. Zdej sva bila nekaj dni na White Sand Beach - ubistvu idilicna plaza, ampak tud precej busy, pa cene so kar visoke. Bova se pa premaknila se bolj na jug na Lonely Beach, kjer je vec mladih, sama plaza pa malenkost manj idilicna. Vidva sta bila ocitno na Kai Bae Beach, ki je cist malo stran od Lonely Beach in si ga zaenkrat se nisva sla ogledat. Baje se da iti od tam pes na bliznji otok v casu oseke. Sta kej probala?

Kako da sva podaljsala ... Koh Chang nama je bil na prvi pogled zelo vsec in ni se nama mudilo domov ... :) V nasprotnem primeru bi bila malo na tesnem s casom (zmanjkalo bi nama kaksne 3-5 dni za svoje plane, ne ravno 18, hehe).

Lepo se mej!

Anonimni pravi ...

Ful fajn, pol mata pa zdej res še dovolj časa... ja, takrat ko sva bla midva, je bilo ravno tik pred začetkom sezone, pa je blo bolj prazno..na otočke sva šla s kanujem, pa je bil tist dan lih muhast vreme, tko da se spomnim, kok so me roke pekle, ko sva veslala nazaj prot vetru pa toku, au:) sam je res večinoma plitka voda, ampak vseen preverta plimo pa oseko, če bosta šla peš:)
Na tistmu otočku, ki je čisto levo, je fuul kokosov, tko da vzemta orodje:)
Lonely beach je bil men všeč, sva šla večkrat tja z motorčkom...
A pijeta kej v 7/11 une mrzle pjačke iz avtomata..mmmm, a veš, take away, za na motorček:)
Uživita, čau
urša

Matevž in Ana pravi ...

O kanuju do otocka tud sama razmislava. Mal sva se sicer sprasevala, ce sva dost mocna, da to preveslava - vcasih se nama namrec zdi, da so kar neki mocni tokovi tuki.

7/11 in take away pijacke so pa itak zakon! :) Najraj mava Coffico, pa mal cokolade dodava.